Voorgaande edities van de digitale Prokkelnieuwsbrief: 

Prokkel Nieuwsbrief 58 16-10-2013

Prokkel Nieuwsbrief
Jaargang 7, nummer 58
16 oktober 2013
De nieuwsbrief van Stichting Prokkel, de organisator en promotor van de Week van het Prokkelen.
Maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni 2014
 


 
Data start- netwerkbijeenkomsten 2014 bekend
Om de organisatie van Prokkels te stimuleren, organiseren we in januari in elke provincie een start- netwerkbijeenkomst. De bijeenkomst bestaat uit een aantal korte presentaties van ervaringsdeskundigen en Prokkelaars. Zij vertellen wat Prokkel voor hen heeft betekend. Daarnaast wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen van Prokkel. Met onder andere informatie over de Prokkel6Kamp kick off, het (gratis) lespakket ‘Ik wil een Prokkelstage’ en de Prokkel ambassadeurs.
 
Het wordt een gezellige drukte die veel energie en inspiratie geeft. Kom zelf langs en ervaar wat je (nog meer) met Prokkelen kunt doen en ontmoet andere belangstellenden. Meld je nu aan en laat je inspireren!
 
★ Elke deelnemer ontvang het gratis handboek 'Ik wil een Prokkelstage' ★
 
Deelname: Gratis (incl. handboek ‘Ik wil een Prokkelstage’)
Aanmelden:   Klik hier
Website agenda:  Klik hier
Facebook event:  Klik hier
    
Je kunt ook zelf mensen uitnodigen voor de bijeenkomst. Daarvoor is een voorbeelduitnodiging gemaakt. Kijk op onze website bij agenda, klik op de gewenste bijeenkomst en download daar de uitnodiging in Word. Maar je kunt ook mensen uitnodigen via onze Facebookpagina.
 
Lespakket 'Ik wil een Prokkelstage'
Elke deelnemer van de start- netwerkbijeenkomst ontvangt het gratis handboek ‘Ik wil een Prokkelstage’. Dit handboek is speciaal ontwikkeld voor de Nationale Prokkelstagedag en zeer geschikt voor medewerkers van dagbesteding en sociale werkvoorzieningen en voor leerlingen van het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs. Met dit handboek kunnen docenten, begeleiders, leerlingen en cliënten zich op een eenvoudige wijze voorbereiden op de Prokkelstage.
 
Het handboek bestaat uit korte workshops en competentiespellen van maximaal 2 dagdelen. Het gaat in op de pijlers, wie ben ik? wat kan ik? en wat wil ik? Het resultaat van de workshops is dat de stagiaires een sollicitatieflyer maken, waarmee zij zichzelf kunnen presenteren bij een bedrijf. Met behulp van deze flyer kunnen zij opzoek gaan naar een passende stageplek.
 
LFB Zeeland winnaar Gouden Mensenrechten Prokkel
LFB Zeeland, een belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking, is de winnaar van de Gouden Mensenrechten Prokkel. Staatssecretaris Van Rijn overhandigde deze prijs aan de leden van de LFB Zeeland. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst die helemaal in het teken stond van het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking.
 
De leden van de LFB Zeeland hebben zelf hun stages geregeld bij de Tweede Kamer, gemeente Middelburg, MEE Zeeland en Stichting Lezen en Schrijven. Zij hebben daar hun stem laten horen, laten zien wat zij kunnen en wat zij belangrijk vinden. Daarnaast heeft hun initiatief als voorbeeld gediend voor onder meer MEE Zeeland. Met LFB als voorbeeld hebben zij meer dan 30 Prokkelstageplaatsen gerealiseerd bij bedrijven, gemeenten en maatschappelijke organisaties in de provincie Zeeland. Klik hier voor meer informatie en een foto.
 
Prokkel6Kamp: Interessante invulling voor personeelsfeest of teambuilding
Sportservice Nederland en Stichting Prokkel presenteren een combinatie van een personeelsfeest met een maatschappelijke tint. Tijdens de Prokkel6Kamp vervullen Prokkelstagiaires de rol van scheidsrechter of spelbegeleider. De Prokkel6Kamp zorgt voor een verrijkende ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking en dat heeft vaak grote effecten. De Prokkel stagiaires laten zien welke mogelijkheden zij hebben en de spelers krijgen de kans om mensen met een beperking op totaal andere wijze te leren kennen.

Bedrijven en organisaties kunnen de Prokkel6Kamp het hele jaar door boeken. Van elke afnemer wordt een kleine bijdrage gevraagd, dat geld wordt gebruikt voor een verassing tijdens de Prokkelweek. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit evenement onder de aandacht te brengen! Klik hier voor meer informatie of boekingen, of vraag de informatiebrochure aan via info@prokkel.nl.
 
Nationaal Integratiediner
Donderdag 10 oktober was het Nationaal integratiediner geïnitieerd door Asito. Zo’n 25 genomineerden van de Gouden Prokkel schoven aan bij onder andere MVO Nederland, Asito en Resto VanHarte. Naast de integratie tussen de medewerkers waren er nu ook prikkelende ontmoetingen aan tafel. Dat is pas integratie!
 
Prokkelen wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van
VSBfonds, Stichting SPZ, NSGK, MEE Nederland, VGN, ‘s Heeren Loo, Philadelphia, Talant, Driestroom, K.F. Hein Fonds, Provincie Gelderland, Provincie Groningen, Stichting Weeshuis der doopsgezinden, Stinafo, Fonds verstandelijk gehandicapten, CZ Fonds, De Friesland Zorgverzekeraar, het ministerie van VWS, het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid, Coöperatie VGZ en Stichting Elise Mathilde Fonds.
 
Colofon
Deze nieuwsbrief wordt met de meest mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor eventuele fouten bieden we onze verontschuldigingen aan.
Eindredactie Marian Geling, marian@prokkel.nl