Voorgaande edities van de digitale Prokkelnieuwsbrief: 

Prokkel Nieuwsbrief 57 - 02-09-2013

 Prokkel Nieuwsbrief
Jaargang 7, nummer 57
2 september 2013

De nieuwsbrief van Stichting Prokkel, de organisator en promotor van de Week van het Prokkelen, van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni 2014.
 
 
Zet maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni alvast in je agenda, want dan is het weer de Week van het Prokkelen! Donderdag 5 juni wordt dit jaar uitgeroepen tot Nationale Prokkelstagedag.
 
Op zoek naar jou…?
BNN is bezig met een nieuwe documentaire reeks waarin ze mensen met een beperking volgen in hun zoektocht naar een partner. Veel mensen zijn nog altijd erg gefocust op het ‘ideale plaatje’. Het programma wil laten zien dat het om de persoon gaat en dat het voor iedereen mogelijk moet zijn iets leuks te doen met iemand anders!
 
Een van de kandidaten is Nando van 18. Hij houdt erg van zingen, naar concerten gaan en heeft het syndroom van down. Nando heeft de MBO horeca opleiding afgerond en werkt nu in de keuken van een verzorgingstehuis. Het lijkt hem heel leuk om een keer iets leuks te doen met een meisje, bijvoorbeeld naar de bioscoop of lekker uit eten.
 
Ken je iemand of ben je iemand die met Nando iets leuks wilt doen? Dan kan je mailen met Rinske Hiemstra via rinske.hiemstra@zodiaknederland.nl of bel haar via 035 677 4737.
 
Start- netwerkbijeenkomsten
Het is nog zomer, maar wij zijn alweer bezig met de voorbereidingen van de Prokkelweek van 2014. In januari is er in elke provincie weer een start- netwerkbijeenkomst, waar Prokkelaars van afgelopen jaar hun Prokkel kunnen presenteren en de voorbereidingen voor de komende Prokkelweek weer van start gaan. Ook zullen de provinciale Prokkel promotieteams zich presenteren. Wil ook jij daarvan deel uitmaken? Laat het ons weten. In elke provincie zal er zo’n team komen.
 
Eind september worden de data van de start- netwerkbijeenkomsten op de website gezet en kun je je gaan aanmelden.
 
Uitreiking Mensenrechten Gouden Prokkel
Op vrijdag 27 september reikt staatssecretaris Van Rijn de Mensenrechten Gouden Prokkel. Totaal zijn er vijf Prokkels zijn genomineerd voor deze Gouden Prokkel, te weten uit Beesd, Goes, Nijmegen, Venlo en Westerveld. Klik hier voor een overzicht.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de landelijke bijeenkomst VN-verdrag Nu samen waarmaken. Deze bijeenkomst staat geheel in het teken van het VN verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Er zijn verschillende workshops, er is een fondsenlounge, een bijeenkomst voor wethouders en je kunt in gesprek met mensen die veel ervaring hebben in het realiseren van rechten van mensen met een beperking.

Wil je ook hierbij aanwezig zijn? Dat kan!  De bijeenkomst is in Den Haag en duurt van 13.00 tot 17.00 en iedereen kan zichzelf opgeven. Klik hier om je aan te melden. Meer informatie over de bijeenkomst vind je op www.vnverdragwaarmaken.nl.
 
Schrijf je in voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen en maak kans op € 5.000!
MOVISIE organiseert in opdracht van het ministerie van VWS de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Vorig jaar was de landelijke stichting een van de genomineerden. Dit jaar richt de prijs zich vooral op lokale initiatieven. Maakt jou Prokkel gebruik van vrijwilligers? Of heeft jou Prokkel bijgedragen aan het betrekken en werven van vrijwilligers? Schrijf je dan nu in voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen en maak kans op maar liefst € 5.000! Inschrijven voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2013 kan tot 1 oktober via www.vrijwilligerswerk.nl of klik hier

Pilot: Ik zoek een Prokkelstage
Afgelopen Prokkelweek zijn wij gestart met de pilot Ik zoek een Prokkelstage. Prokkelstagiaires van praktijkscholen, scholen van het speciaal onderwijs, dagbestedingcentra en sociale werkvoorzieningbedrijven kregen in maximaal drie uur tijd op eenvoudige wijze les over hoe je tot een goede stagekeuze kunt komen voor de Nationale Prokkelstagedag. Door middel van groepsgesprekken, korte workshops of competentiespellen werd ingegaan op de pijlers, wie ben ik? wat kan ik? en wat wil ik? Het resultaat van de les was het maken van een persoonlijke flyer waarmee de stagiaires zichzelf konden presenteren bij een bedrijf. Op dit moment zijn wij druk bezig om alle ervaringen te evalueren en een passend lespakket te ontwikkelen. Het lespakket wordt eind van dit jaar gelanceerd, is gratis te verkrijgen en is bestemd voor het meedoen aan donderdag 5 juni de Nationale Prokkelstagedag.

Tijdens de Prokkel start-netwerkbijeenkomsten in januari krijgt elke deelnemer een pakketje met praktische tips, suggesties en informatiekaarten.
 
Prokkelen wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van
VSBfonds, Stichting SPZ, NSGK, MEE Nederland, VGN, ‘s Heeren Loo, Philadelphia, Talant, Driestroom, K.F. Hein Fonds, Provincie Gelderland, Provincie Groningen, Stichting Weeshuis der doopsgezinden, Stinafo, Fonds verstandelijk gehandicapten, CZ Fonds, De Friesland Zorgverzekeraar, het ministerie van VWS, het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid, Coöperatie VGZ en Stichting Elise Mathilde Fonds.
 
Colofon
Deze nieuwsbrief wordt met de meest mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor eventuele fouten bieden we onze verontschuldigingen aan.
Eindredactie Marian Geling, marian@prokkel.nl 
 
Afmelden
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail naar info@prokkel.nl