Voorgaande edities van de digitale Prokkelnieuwsbrief: 

Nieuwsbrief Prokkel 52

Nieuwsbrief Prokkel nr. 52
25-04-2013
 
We zijn hard op zoek naar stagiaires én bedrijven voor de Prokkelstages
Er staan veel oproepen in onze Prokkelstagemarktplaats. Je kunt onder andere mee lopen met een regiomanager van MEE, meedraaien in de horeca, ijs en snoepjes verkopen bij de speeltuin of helpen kleding verkopen in een winkel. Kijk op onze Prokkelstagemarktplaats voor het actuele aanbod.
 
Stagiaires aanmelden
Mensen die een dag willen stage lopen, kunnen zich aanmelden. Ze komen dan op onze Prokkelstagemarktplaats te staan. Ken jij mensen met een beperking, vraag gerust eens rond of zij wel eens één dagje bij een bepaald bedrijf willen stage lopen. Geef ze op en geef ze een dag om nooit te vergeten! 
 
Prokkelstageplaats aanbieden
Bedrijven, overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties of zzp’ers kunnen een stageplek aanbieden. Wij zoeken onder andere plekken bij een gemeentehuis, een fotograaf, de politie, een transportbedrijf, op kantoor, een kinderdagverblijf, sportschool, het leger of bij een kantine of restaurant. Alle stageplekken zijn welkom! We hebben heel veel enthousiaste stagiaires met de meest uiteenlopende interesses.
 
Website aangepast
We hebben de website aangepast zodat het gebruiksvriendelijker en overzichtelijk is. Via de homepage kun je nu direct naar de Prokkelstagemarktplaats of een Prokkel aanmelden. 
 
Prokkelen bij het ministerie van VWS
Het ministerie van VWS vraagt mensen met een verstandelijke beperking mee te denken over het maken van beleid. Deze Prokkel vindt plaats op vrijdag 7 juni. Er is plaats voor 10 personen. Vier cliënten van de cliëntenraad van ’s Heeren Loo, regio oost hebben zich al aangemeld. Wie wil er nog meer mee? Aanmelden kan bij Tatiana Hersbach van het ministerie. Klik hier voor meer informatie.
 
Prokkel aanmelden 
Heb je de Prokkel al aangemeld? Iedereen die voor 1 mei zijn Prokkel aanmeldt, krijgt een leuke verrassing. Naast de nieuwe Prokkelvlag en 50 ballonnen. Klik hier om je Prokkel aan te melden.
 
Promotiemateriaal versturen
Half mei willen we het promotiemateriaal versturen. Graag ontvangen we vóór 1 mei alle bestellingen. Ook als je meer vlaggen wilt bestellen horen we dat graag voor 1 mei. 
 
Prokkelen in Zeeland
Voor de provincie Zeeland is een aparte Facebook pagina gemaakt. De Prokkel pagina Zeeland is: www.facebook.com/prokkelzld
 
Prokkelen in Friesland: KunstProkkel in Peins
In Peins, Friesland zit een kleinschalige kunstwerkplaats voor mensen met een beperking. Op woensdag 5 juni bieden zij hun gasten een kosteloze middag aan met een Spannende Kunstlunch. Daarna gaan ze maskers maken. Ook hebben zij op donderdag 6 juni nog plek voor 2 stagiaires. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de organisatoren via deze link.
 
Jouw Prokkel ook in deze rubriek? Stuur een mail naar info@prokkel.nl 

PERSBERICHT Pilot Nationale Prokkelstagedag
Vergroting van de arbeidsparticipatie voor mensen met een verstandelijke beperking
 
De Nationale Prokkelstagedag voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking vindt dit jaar plaats op donderdag 6 juni. Tijdens deze dag lopen mensen met een verstandelijke beperking één dag stage  bij een bedrijf. Veel mensen vinden het lastig een geschikte stageplek te vinden. Daarom is Prokkel een pilot-programma gestart waarin de stagiaire op eenvoudige wijze les krijgt over hoe je tot een goede stagekeuze komt. Klik hier voor het persbericht.
 
 
Prokkel wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van:
VSBfonds, Stichting SPZ, NSGK, MEE Nederland, VGN, ‘s Heeren Loo, Philadelphia, Talant, Driestroom, K.F. Hein Fonds, Skanfonds, Provincie Gelderland, Provincie Groningen, Stichting Weeshuis der doopsgezinden, Stinafo, Fonds verstandelijke gehandicapten, CZ Fonds, De Friesland Zorgverzekeraar, het ministerie van VWS, het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid en Stichting Elise Mathilde Fonds.
 
Deze nieuwsbrief wordt met de meest mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor eventuele fouten bieden we onze verontschuldigingen aan.
Eindredactie Marian Geling, marian@prokkel.nl 
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail naar info@prokkel.nl