Voorgaande edities van de digitale Prokkelnieuwsbrief: 

Nieuwsbrief Jaargang 6, nummer 53


203 Prokkels aangemeld
Met nog drie weken te gaan voor de start van de Prokkelweek staat het aantal Prokkels nu op 203. Een prachtig aantal, maar we verwachten dat dit aantal nog zeker zal stijgen. Er zijn namelijk nog steeds veel Prokkels niet aangemeld. Meld je Prokkel hier aan
 
Beursgong opening van de Nationale Prokkelstagedag. 
De Nationale Prokkelstagedag wordt op donderdag 6 juni geopend met de beursgong. Mevrouw E. Lammens, bestuursvoorzitter van de Rabobank zal samen met Conny Kooijman, directeur van de LFB, deze ceremoniële handeling verrichten. Het idee hiervoor is afkomstig van een van de Prokkelstagiaires van afgelopen jaar. Een heel goed idee dus, want de Amsterdamse beurs heeft dit idee gehonoreerd. 
 
Promotiemateriaal
Voor elke aangemelde Prokkel ligt er een mooi promotiepakket klaar. Een nieuwe, veelkleurige Prokkelvlag, een zak met ballonnen en vijf Prokkelplennen. Samen met medewerkers van de Dreikant (’s Heeren Loo) uit Elburg zijn we druk bezig met inpakken en verzenden van de materialen. 
 
Prokkelcertificaten
Iedereen die meedoet aan de Nationale Prokkelstagedag komt in aanmerking voor een Prokkelcertificaat. De organisatoren van de Prokkelstages krijgen het voorbeeld certificaat gemaild. Het certificaat is zowel voor de stagiair als het stagebedrijf. 
 
Gouden Prokkels 
Er zijn verschillende categorieën Gouden Prokkels. Deze zijn:
- Prokkelen door, voor en met kinderen
- Prokkelen in de samenleving
- Prokkelstages
 
In elke categorie worden vijf Prokkels genomineerd. De lijst met nominaties wordt de laatste week van mei bekend gemaakt. Een vertegenwoordiger van de Prokkelorganisatie bezoekt de genomineerde tijdens de Prokkelactiviteit. Deze maakt een verslag van de Prokkel en al die verslagen gaan naar de jury. De jury beslist uiteindelijk wie de Gouden Prokkels wint. In elke categorie is er één winnaar. 
 
De Gouden Prokkels worden uitgereikt op vrijdagmiddag 28 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht. Deze bijeenkomst is van 14.30 tot 17.00 uur, houd deze datum dus vast vrij in je agenda. Ook als je niet genomineerd bent, ben je van harte welkom. 
 - De Gouden Prokkels worden gefinancierd door NSGK, coöperatie VGZ en het NSGK - 
 
Mensenrechten Gouden Prokkel
Daarnaast kun je – in het kader van het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking – in aanmerking komen voor de Mensenrechten Gouden Prokkel.
 
Mensenrechten zijn er om ieder mens te beschermen tegen onrecht. Maar in het dagelijks leven blijken mensenrechten niet voor iedereen gelijk te gelden. Ook niet voor bijvoorbeeld mensen met een beperking. Daarom hebben de landen van de Verenigde Naties een aanvullend verdrag gemaakt over de rechten van mensen met een beperking. Dit verdrag gaat uit van zelfstandigheid en zeggenschap, toegankelijkheid en gelijkheid. Nederland zal dit verdrag in 2014 gaan ratificeren. 
 
Prokkelen draagt ook bij aan het versterken van rechten van mensen met een (verstandelijke) beperking. Op vrijdag 27 september reikt staatssecretaris Van Rijn de Mensenrechten Gouden Prokkel uit in Den Haag. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst die helemaal in het teken staat van het NV-verdrag voor Rechten van mensen met een beperking. Wil jij met jouw Prokkel in aanmerking komen voor de Mensenrechten Gouden Prokkel, stuur dan vóór 1 juni een mail naar info@prokkel.nl en vertel waarom jouw Prokkel moet winnen. 
 
Voorbeelden van mensenrechten Prokkels vind je op onze website bij documenten en menukaarten onder Mensenrechten Prokkel. 
- De mensenrechten Gouden Prokkel wordt gefinancierd door het ministerie van VWS - 
 
Stichting Prokkel genomineerd voor het 3MFonds
Prokkel is genomineerd voor het 3MFonds! Jaarlijks geeft het 3MFonds een bedrag van € 50.000 aan een goed doel. Het goede doel met de meeste stemmen krijgt dat geld. Stichting Prokkel is een van die goede doelen. Stem op Prokkel en zorg ervoor dat wij die prachtige prijs in de wacht slepen! Iedereen mag stemmen, dus vraag ook anderen hun stem uit te brengen op Prokkel. Samen kunnen we er voor zorgen dat die € 50.000 naar het Prokkelen gaat. Klik hier om je stem uit te brengen.
 
Prokkels in het zonnetje
- De kunst van het samenwerken in Groningen, vrijdag 7 juni
- Creatieve Prokkelstage in Wolvega, donderdag 6 juni
- Afsluiting Prokkelweek in atrium van De Friesland Zorgverzekeraar, vrijdag 7 juni 
- Grote fietsProkkel in Salland, happen en trappen, zaterdag 8 juni
- Samen leren en werken in Lelystad, donderdag 6 juni
- Mensenrechten Prokkel in Nijmegen
- Prokkelmenu bij Resto vanHarte in Amersfoort, maandag 3 en woensdag 5 juni
- Prokkelen in Heerhugowaard, vrijdag 7 en zaterdag 8 juni
- Prokkelstage bij Microsoft in Amsterdam (zijn nog plaatsen vrij) 
- Diverse Prokkels door leerlingen Mondriaan college Leiden
- LFB Zeeland op Prokkelstage o.a. met Prinses Laurentine
- Oosterhout viert 5-jarig Prokkelfeest, zaterdag 8 juni
- Prokkel en prikkel in het centrum van Venlo, woensdag 5 juni
 
Prokkelen wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van 
VSBfonds, Stichting SPZ, NSGK, MEE Nederland, VGN, ‘s Heeren Loo, Philadelphia, Talant, Driestroom, K.F. Hein Fonds, Provincie Gelderland, Provincie Groningen, Stichting Weeshuis der doopsgezinden, Stinafo, Fonds verstandelijke gehandicapten, CZ Fonds, De Friesland Zorgverzekeraar, het ministerie van VWS, het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid en Stichting Elise Mathilde Fonds.
 
Colofon
Deze nieuwsbrief wordt met de meest mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor eventuele fouten bieden we onze verontschuldigingen aan.
Eindredactie Marian Geling, marian@prokkel.nl 
 
Afmelden
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan een mail naar info@prokkel.nl